kaluba |
Wysłany: Wto 21:37, 06 Mar 2007 Temat postu: |
|
a oto przepis:
1,5 szklanki mąki przennej
3 łyżki octu
3 łyżki kawśnej śmnietany
1 łyżECZKA masła
szczypta soli
szczypta cukru
2 łyżki wody (tego nie trzeba, ale ja zawsze dodaje)
To wszystko rozgnieść na jednolitą mase. (niemoże się mocno kleić do rąk)
Bardzo cieńko rozwałkować.
Pokroić w pasy.
Pasy pokroić na skos w malutkie kawałki.(AAAAAAA nieumiem tego wytłumaczyć)
Może ktoś wam to wytłumaczy lepiej.
Natych malutkich pasach zrobić nacięcia i jedną końcówke przełożyć przez to nacięcie.
Troche skąplikowanie to wytłumaczyłam, ale... to jeszcze nie koniec męczarni!!!!
Jak już to zrobicie włużcie do garnka 2 kostki smalcu (bez skwarek)
i smażcie te cosie co wam wyszły. (wrzucajcie po 10 czy coś takiego) aż przybiorom rumiany wygląd.
Sorki że takie to niezrozumiałe, może ktos litościwy wam to wyjaśni. |
|